Als imago stylist was Simone Tiehatten (sinds 2014 regioleider GewoonIK -Twente) verbonden aan het toenmalige netwerk ImagoBasics, een groep Image Consultants die in diverse plaatsen in Nederland hun praktijk/business hebben. In hun werk worden zij vrijwel dagelijks geconfronteerd met volwassen vrouwen die onzeker zijn over zichzelf, met name over hun uiterlijk.

 

Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Project ‘GewoonIK’ is door ImagoBasics in 2014 begonnen als een experiment. Vanuit de praktijk ervaren zij dat vele onzekerheden of zelfs een minderwaardigheidsgevoel bij hun klanten vaak hun oorsprong hebben in de puberteit. Hoe mooi is het dan om meiden die in het groeiproces naar jonge vrouw zitten iets mee te kunnen geven op het gebied van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.
Dat is de reden waarom ImagoBasics juist iets wilde gaan doen voor meiden in de leeftijd van 11-14 jaar.

Programma

Een speciaal lesplan werd met onderwijsdeskundigen ontwikkeld en als geste aangeboden ter gelegenheid van International Image Consultants Day. Zeven scholen verspreid in Nederland deden mee. ‘GewoonIK’ werd opgepakt door lokale en regionale media, door gemeentes, lokale bedrijven en welzijnsinstanties, bibliotheken, ouders. Het programma had niet alleen effect op het zelfvertrouwen. Het zorgde voor minder groepjes op het schoolplein, er werd minder gepest. De vraag kwam van alle kanten: “wij willen dit ook!” “Komt het volgend jaar weer?” Daar hoefden we maar kort over te denken. Ja!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond ‘GewoonIK’ activiteiten in regio Twente en de rest van Nederland?

Kijk dan eens op de Facebook-pagina

Blogs GewoonIK

Simone Tiehatten heeft als regioleider GewoonIK -Twente enkele blogs geschreven:

1. Het ontstaan van GewoonIK
2. GewoonIK Twente groeit
3. Ik geef mijzelf bloot
4. Update GewoonIK zomer 2017
5. Op TV – Tv interview 1Twente
6. Michiel onderzoekt GewoonIK – TV Interview 1Twente online