Samen met u kunnen we ervoor zorgen dat veel meer meiden uitgroeien tot zelfbewuste, jonge vrouwen.

GewoonIKicon-gewoonik1

Van onzeker naar zelfbewust!

Ons beeld van schoonheid wordt bepaald door de wereld om ons heen. Echter het ideaalbeeld dat bijvoorbeeld de media ons veelal voorschotelt, voldoet niet aan de werkelijkheid. Toch spiegelen jonge meisjes zich graag hieraan en dat leidt vaak tot onzekerheid en een niet-realistisch zelfbeeld.

Echte schoonheid zit echter vanbinnen. ‘GewoonIK’ werkt met tienermeisjes aan hun zelfvertrouwen en helpt hen de jonge, zelfbewuste vrouw te zijn die zij verdienen te zijn.

 

 Wat is het probleem?

  • 19% van de meisjes in Twente heeft voor korte of langere tijd depressieve klachten
  • 14% van de meisjes in klas 2 in Twente heeft sociaal-emotionele problemen.
  • 10% heeft problemen met leeftijdgenoten en
  • 5% vertoont onvoldoende pro-sociaal gedrag.
  • 8% van de jongeren voelt zich onvoldoende weerbaar. Dit komt meer voor bij meisjes.
  • Een op de 5 jongeren vindt zich te zwaar en meisjes in klas 2 van het VO schatten hun gewicht niet goed in. Gemiddeld denkt 21% van de leerlingen dat ze te zwaar zijn. In werkelijkheid ligt het percentage overgewicht lager, namelijk op 8%.

BRON: E-MOVO 2015-2016 (www.twentsegezondheidverkenning.nl)

 

GewoonIK, van onzeker naar zelfbewust!

Al op jonge leeftijd worden meiden geconfronteerd met het schoonheidsideaal dat de media heeft gecreëerd. Ze willen er uitzien als de modellen in de bladen die ze lezen en de vrouwen die ze zien op de televisie. De juiste kleding is belangrijk. Het juiste haar. En de juiste make-up. Heb je dat niet, dan hoor je er niet bij. Meiden worden onzeker en vergeten waar het werkelijk om draait: Echte schoonheid zit van binnen. Iedereen is mooi en mag zichzelf zijn.

Het workshoptraject GewoonIK is bestemd voor jonge meiden van groep 8, de brugklas en de tweede klas van het voortgezet onderwijs, grofweg de groep van 11 tot 14 jaar. Vaak zijn deze meisjes onzeker over hun uiterlijk en zijn ze bang dat hun omgeving hun afwijst. GewoonIK werkt met hen aan hun zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. ‘Want iedereen is mooi en verdient het zichzelf te zijn’.

Wat hebben we nodig?

icon-gewoonik3In de afgelopen periode heeft GewoonIK-Twente drie trajecten met in totaal 7 groepen gedraaid. De reacties waren erg positief en dat is de stimulans om ‘GewoonIK’ op een grotere schaal te lanceren. Hiervoor moeten we investeringen doen.

Voor het voorjaar van 2017 hebben wij 3 groepen die heel graag willen starten met de workshopreeks ‘GewoonIK’.  In het najaar streven wij naar nog eens 3 groepen en voor heel 2018 willen wij groeien naar 10 groepen.

Daarnaast willen wij starten met het in kaart te brengen van de ontwikkeling van de meiden door middel van een resultaten-onderzoek. Ook hier hebben wij geld voor nodig.

 

Uw steun is hard nodig!

De trajecten van de afgelopen periode hebben de toegevoegde waarde van GewoonIK meer dan aangetoond. Helaas hebben scholen zelf geen of onvoldoende budget om dit te faciliteren. Per traject (met gemiddeld 15-20 meisjes) is er een bedrag van ca. € 3000,-  ex.btw nodig. Wij zijn er van overtuigd dat er mensen en misschien wel bedrijven zijn, die het belang van dit traject inzien en bereid zijn ons financieel te ondersteunen.

 

Helpt u een groep meisjes om uit te groeien tot zelfbewuste, jonge vrouwen?

 

Bel 06 – 246 50 849 of
mail naar info@meidenvangewoonik.nl

Regioleider Simone Tiehatten neemt dan, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Alvast hartelijk dank namens alle meiden van ‘GewoonIK’, voor uw bijdrage en steun aan ons traject!